Tartalom

Hulladékszállítási naptár, 2021-es év (44 kB)

Hulladékszállítási naptár, 2020-as év

Kismácséd területén osztályozott hulladékgazdálkodás van érvénybe. Ez azt jelenti, hogy a lakosok minden háztartásban kötelesek a háztartási hulladékból kiválogatni a papírt, üveget, fémet, műanyagot, tetrapakos dobozokat és a biológiailag lebomló konyhai hulladékot. Csak a maradék kerülhet a kukába. A kukákat minden második hét csütörtökén űrítik, de csak azokat, melyekre ráhelyezték a zsetónokat. Az évi illeték nagysága személyenként fizetendő, amely évente 1 darab (110 vagy 120 literes) kukaedény 20-szori kiűrítését jelenti (családonként 1-től 4 személy esetében). Ha ez nem elég a családnak, akkor valószínűleg nem hatékonyan osztályoznak, ezért a maradék, általában 6 elszállításért már külön kell fizetni. A kukát csak akkor érdemes kitenni űrítésre, amikor teljesen megtelik.

A többi kiosztályozott hulladékkal (papír, üveg, fém, műanyag, tetrapak dobozok) megtöltött zsákot az elszállítási naptár szerinti napon reggel 7 óráig kell kitenni házunk bejárata elé, ahonnan ingyen elszállítják a gyűjtőudvarra. Kérjük a lakosságot, hogy ezen útmutatás szerint járjon el, mert mindannyiunk érdeke környezetünket és a természetet védelme, valamint csak ilyen módon kerülhetjük el, hogy a hulladékgazdálkodás még több pénzébe kerüljön az embereknek és a községnek is.

A természetvédelem mindnyájunktól felelősségteljes hozzáállást követel. Ne feledjük: életterünket, környezetünket nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.


A háztartási hulladék begyűjtését és elszállítását a Diószegi Műszaki Szolgáltató Vállalat végzi. 

szórólap

Predchádzanie vzniku odpadu

Kompostovanie

Neplytvajte potravinami

Využitie bioodpadu na záhrade